Speltotto med timianfrikadeller og æblesalat

Home  >>  Svinekød  >>  Speltotto med timianfrikadeller og æblesalat

Speltotto med timianfrikadeller og æblesalat

   Svinekød   januar 19, 2011  2 Comments

Aftensmaden i aften var præget af at vi havde en masse ting, der skulle bruges. Vi får et kvart svin en gang om året og derfor er fryseren proppet med svinekød- og især svinefars. Derudover havde vi nogle speltkerne, nogle æbler, noget pecorino og en masse timian, som snart skulle bruges.

Derfor besluttede jeg mig for at lave en speltotto (kan man virkelig sige det?) med timianfrikadeller og en salat af æbler, forårsløg og citron.

Speltotto

Ingredienser:
ca. 200g speltkerner
2 skalotteløg
1 stilk blegselleri
Hvidvin (jeg brugte ca 300 ml, men man kan sagtens nøjes med mindre)
500 ml bouillon efter smag (jeg brugte hønsebouillon)
Lidt smør
Flager af pecorino

Fremgangsmåde
Blegselleri og skalotteløg svitses i smør, indtil begge dele er klare. Speltkernerne kommes på og svitses kort. Lidt af hvidvinen kommes  i.  Derefter kommes den varme bouillon og resten af hvidvinen skiftevis i hver gang speltkernerne er mættede.

Når både bouillon og hvidvin er brugt og kernerne er næsten mættede (kun næsten, da blandingen gerne skal være lidt “våd”) vendes blandingen med pecorino-flagerne og en lille klat smør. Så kan retten serveres:)

Æblesalat
Æblesalaten var meget enkel; æbler i skiver, hakkede forårsløg og citronsaft.

Timianfrikadeller
Frikadellerne blev lavet på en lækker svinefars (som vi får ude fra landet), æg, havregryn, mælk, salt, peber og en masse timian.

Det smagte bare helt vildt godt- svinekød, æbler og timian passer bare ekstremt godt sammen. Tror aldrig man går galt i byen med den kombination. Den er en af de bedre retter, jeg har lavet. Og speltkernerne er et godt (og mere mættende) alternativ til ris. Alt i alt MUMS:D


2 Comments so far:

  1. Thomas siger:

    Skulle hilse og sige at den speltotto havde en FANTASTISK smag, og passede perfekt som garniture – for eksempel til disse lækre timian frikadeller!

    Derudover passer citron saft perfekt til en æblesalat. Det syrlige fra citronen gør salaten meget frisk, helt uden at være sur, da æblerne var meget søde.

    I LAJKED!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *