Hej kvinde. Elsker du din krop?

Positivt selvbillede - elsk din krop

Jeg tror ikke, der er mange kvinder (eller for den sags skyld mænd), der vil svare ja til det spørgsmål. Og det er virkelig trist. Tænk, at der er så mange, der går og taler grimt til sig selv hver eneste dag.

Bloggeren Helsematilde har taget emnet op og blandt andet lavet denne video sammen med Morten Svane. Jeg er vild med budskabet i videoen. Det skyldes nok også, at det rammer mig. Jeg kæmper selv med det og har gjort det de sidste 10-15 år. Hvis man synes emnet er spændende, er både Helsematilde og Morten Svane værd at tjekke ud. Jeg er især vild med Helsematildes måde at tackle emnet og bearbejde det så åbent og ærligt. Hun forstår at sætte ord på alt det, vi er så mange, der går og tænker.

Mens jeg var gravid og ca. et års tid efter fødslen har jeg faktisk ikke rigtig kæmpet med mit spejlbillede. Da jeg var gravid, var det jo en del af pakken, at man blev større. Det var dog ikke noget, der betød noget på det tidspunkt. Min datter led af refluks (læs mere her), og det første år var et rent helvede (!!), så der røg mange kilo af mig meget hurtigt. Og jeg kom længere ned i vægt, end jeg havde været i mange år. Derfor har jeg ikke måtte kæmpe med graviditetskiloene som så mange andre.

Back to normal

Men nu begynder spejbilledet at skælde mig ud igen. Barslen er slut, og hverdagen er begyndt igen. Der har sneget sig et par kilo på, og jeg er tilbage på min normalvægt.

Jeg var ude at shoppe for et par dage siden. Selvom jeg godt vidste, at jeg ikke er bedstevenner med spejlbilledet lige nu, så havde jeg besluttet mig for at tage det med oprejst pande. Jeg mangler sommertøj, og det latterlige spejlbillede skal altså ikke forhindre mig i at få noget sommertøj. Men det var nemmere sagt end gjort. For som jeg stod der i prøverummets deprimerende lys, ja så var det sgu godt nok lidt svært at få de negative stemmer til at holde kæft. Og hvis nogen havde sagt “Elsk din krop” til mig der, havde jeg nok bedt dem skride!

Jeg bliver ikke bare ked af det. Efterhånden bliver jeg faktisk mere vred på mig selv. Vred over, at jeg har spildt så mange år på at gå og tale grimt til mig selv. Jeg har talt så grimt til min krop og pakket den ind i så mange lag, ligemeget hvor varmt det var. Men jeg gider ikke mere!

Nu er det slut

Jeg har besluttet mig for, at det skal være slut. Jeg gider ikke være uvenner med min krop længere. Jeg ved, at det ikke bliver nemt, men der er ingen vej udenom.

For en måneds tid siden, meldte jeg mig til onlineforløbet ”Elsk din krop” hos psykolog Mette Holm. Ja, det lyder lidt langhåret, men det er det faktisk ikke. Jeg er slet ikke til sådan noget sidde-i-rundkreds-og-fortælle-hinanden-hvor-dejlige-vi-er, slet ikke! Det er et forløb, der handler om at slutte fred med sin krop. Jeg havde egentlig slet ikke åbnet forløbet. Men efter shoppeturen var jeg simpelten så ked af det og pissetræt af min krop, og så kom jeg i tanke om forløbet.

Hele dagen efter, mens jeg arbejdede, sad jeg og lyttede til lydfilerne fra hhv. Mette (psykolog), Meriem (kostvejleder) og Kenneth (stylist). Og det hjalp! Det var lige, hvad jeg havde brug for. Det handler lige netop om, at man skal slutte fred med sin krop. Det kan godt være, at man skal tabe sig eller træne, men man kommer ingen vegne med selvhad. Man skal simpelthen “stille sig et andet sted”.

Jeg er vild med det og kommer sikkert til at skrive mere om det, som forløbet skrider frem. Hvis du har lyst til at læse mere om Mette Holm og hendes foredrag, bøger, forløb osv., kan du klikke ind på Mettes Univers.

Petra Nagel har desuden lavet den fantastiske programserie Petra elsker sig selv, som fuldkommen rammer hovedet på sømmet og beskriver, hvordan det er at have det svært med sit spejlbillede. Jeg elsker den, og den er virkelig værd at se!

/Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *