Skræmt (væk) af crossfit?

Skræmt væk af crossfit

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at tage på en helt almindelig træning i crossfit. Jeg havde ellers overvejet at tage lidt flere opstartshold, men besluttede mig for, at jeg bare måtte springe ud i det.

I CFC kan man altid se den planlagte workout i forvejen, faktisk for hele måneden. Det er bbåde godt og skidt. På den ene side kan man undgå de mest skræmmende workouts, på den anden side kan man også lade sig skræmme unødvendigt på forhånd.
I torsdags så dagens WOD (Workout of the Day) således ud:

WOD

Og allerede der, var det jo nemt at blive skræmt væk! For hvad fanden er EMOTM, hang snatch og HSPU? Selv de ord, jeg kendte, var skræmmende. LIdt op ad bakke fra starten af.

Jeg lærte dog hurtigt, at EMOTM står for “Every Minute on the Minute”, Hang snatch er en pissesvær øvelse og HSPU står for Handstand Pushups”. Ja, det gør det jo så ikke særlig meget mindre skræmmende.

Næsten skræmt væk og lige ved at bakke ud

Jeg overvejede virkelig at droppe træning… mange gange. Jeg er i rigtig dårlig form, min muskelmasse er reduceret til et minimum, og i det hele taget virker det bare som om alle muskler er blevet omrokeret fuldkommen efter fødslen. Så hvordan fanden skulle jeg dog kunne følge med på sådan et hold? Jeg bliver nemt ramt af præstationsangst og er virkelig dårlig til at kapere, når jeg er dårlig til noget. Så er det mange gange bare nemmere at lade være med at prøve, for så kan man jo ikke faile! Men det er bare en virkelig dårlig indstilling. En indstilling jeg prøver at komme af med. For hvis man er så bange for at fejle, så holder man op med at prøve, og så når man ingen vegne.

Så jeg tog afsted!

Og det var selvfølgelig fucking awesome! For det smukke ved crossfit er begrebet skalering. Man kan nemlig skalere alting i forhold til det niveau, man er på. Og ved at skalere, så føles det slet ikke som om man er bagud. Man laver stadig øvelserne sideløbende med de andre, men til gengæld tager man måske bare færre gentagelser, mindre vægt på, eller laver en lignende, lidt nemmere øvelse. Og det er fedt!

Så jeg havde en fantastisk træning. Jeg er dog stadig ikke så vild med det center (Posthuset). Jeg synes simpelthen bare ikke, der er samme stemning som i Trykkeriet. Men måske kommer det. Ellers må jeg træne i Trykkeriet i stedet. Men jeg vil helt sikkert prøve att holde fast i den følelse og ikke lade mig skræmme, selvom øvelserne ser sindssyge ud og alle de andre deltagere ser toptrænede ud.

/Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *